NOU CURS. PRIMER PASSEIG. GRÀCIA

Setembre 2019. Nou Curs 2019 / 2020. Brenar sopar a la Vila de Gràcia

Passeig per l’ antiga Vila de Gràcia. Acabem a la Plaça de la Vila, amb els seus edificis menestrals i petits burgesos del S XIX, alguns modernistes. Aquí van començar les revoltes de 1870, 1873 i 1874.

La torre de la “Campana de Gràcia” está al mig de la plaça. Aixecada el 1862, té una campana i un rellotge. És anomenada Campanar de Gràcia o la Torratxa.  Va donar nom a «L’Esquella de la Torratxa» i «La Campana de Gràcia», les revistes progressistes de finals del S XIX i començaments del XX. 

Al Sud-est hi ha l’ antic Ajuntament de Gràcia, edifici modernista de 1905.  La façana conté molts elements de ferro forjat: l’escut de Gràcia, fanals sobre el balcó principal i reixes. estres i balconades. 

Acabem retrobant el costum de molts diumenges. La Empanaderia de Gràcia i les seves “empanadas” argentines (la clàssica de carn o d’ altres) i Mr. Kakigori i els seus «dorayakis», pastissets japonesos farcits de dolç, o «kakigaris», tradicional gelat japonés.  

Dies desprès, vaig repetir amb companyes de despatx i amigues. Vàrem visitar altres «institucions» al voltant de la Plaça de la Vila.

Vàrem comprovar, contents, que la llibreria La Memòria no havia tancat, i no tancava. A pesar del que deia LA VANGUARDIA uns dies abans.

Vàrem menjar al clássic, petit i excel.lent L’ ANXOVETA. Tradicional i modern a la vegada.

Deja un comentario